Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Twee vragen n.a.v. het zojuist verschenen ‘Werkboek Hooggevoeligheid en Mindfulness’.

door Carolina Bont

Vraag1: Is het wel mogelijk om elk moment helemaal bewust in het hier en nu te zijn?

‘Nee, maar je kunt de mindfulnessoefeningen in dit boek gebruiken om meer aanwezig te zijn en de sterke kanten van je hooggevoeligheid meer te benutten.Het is niet de bedoeling om verleden en toekomst te negeren. Leren van je verleden door dit te

evalueren en plannen maken voor de toekomst is essentieel om te groeien. Mindfulness betekent dat wanneer het tijd is om aanwezig te zijn en dingen te doen dat je dat met aandacht doet. Je leert om met een ‘open mind’ te kijken, dat stimuleert je creativiteit, je krijgt meer oog voor belangrijke details. Mindfulness geeft ademruimte. Je komt uit je hoofd en meer in je lijf. Dat geeft energie en ontspanning’.

Vraag 2: Ik ben hooggevoelig maar geen type voor meditatie, hoe kan ik dan baat hebben van dit boek?

‘Het is niet nodig om op een kussen te zitten en urenlang stil te zijn om kalmte te ervaren. Dit boek biedt je inzicht in je hooggevoelige kwaliteiten en geeft een praktische vorm van mindfulness die je kunt doen tijdens je dagelijkse bezigheden. Dit heeft niet alleen een waardevolle invloed op je eigen leven maar je leert ook hoe je meer kunt doen voor de mensen om je heen’.

Zie voor meer over ‘Werkboek Hooggevoeligheid en Mindfulness‘, van Carolina Bont (auteur van de bestseller ‘Hoogsensitiviteit als kracht’.)

 

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: