Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Hoogsensitiviteit als kracht

Werken met je intuïtie

In Hoogsensitiviteit als kracht laat Carolina Bont zien hoe je je hooggevoeligheid niet langer als last hoeft te ervaren maar juist als een kwaliteit die een extra dimensie aan je leven kan toevoegen. Als het samengaat met een goed ontwikkelde weerbaarheid geeft hooggevoeligheid je toegang tot het inzicht en de beschermende kracht van je intuïtie.

Puttend uit een leven lang persoonlijke en professionele ervaring reikt Carolina Bont talloze manieren aan om effectiever om te gaan met je emoties, de signalen die je lichaam je geeft en de manier waarop je denkt. Hoogsensitiviteit als kracht is een werkboek vol met vragen, opdrachten en oefeningen waar je direct mee aan de slag kunt.

 • Hooggevoeligheid herkennen
 • Omgaan met hooggevoeligheid
  …in privé- en werksituaties
  …in liefdesrelaties
  …bij kinderen
 • Je emotionele intelligentie vergroten
 • Naar je lichaam luisteren
 • Zelfbescherming: sensitieve weerbaarheid
 • Effectief gebruikmaken van je intuïtie

Lees hier een uittreksel uit Hoogsensitiviteit als kracht: Kenmerken van hooggevoeligheid

Reacties van lezers

Veel van mijn gevoelens en ervaringen zijn door ‘Hoogsensitiviteit als kracht’ in een ander daglicht komen te staan. Het heeft me de moed gegeven om te beginnen aan een nieuwe uitdagende baan. Ik kan nog veel leren om mijn intuïtieve capaciteiten te benutten maar de eerste stappen zijn door hulp van uw boek gezet.

Tim  F., afdelingshoofd bij softwarebedrijf.

Bedankt voor alle inspiratie! ‘Hoogsensitiviteit als kracht’ heeft mij veel helderheid gegeven. Ik ben allerlei eye-openers en steuntjes in de rug tegengekomen en ben daar heel gelukkig mee. Ook de oefeningen zijn erg ondersteunend.

Ellen van der V., fysiotherapeut.

‘Hoogsensitiviteit als kracht’ betekent veel voor mij en ik denk voor velen met mij. Het is heerlijk boek om je in onder te dompelen: rijk en voedend. Het bevat zoveel inzichtgevende  informatie. Ik pak het steeds weer op om er een stuk in te lezen.

Jeroen van B., bedrijfsleider.

Het boek ‘Hoogsensitiviteit als kracht’ spreekt mij niet alleen heel erg aan, het helpt me ook echt.  Ik gebruik de oefeningen wanneer ik lesgeef. Ik heb enkele zeer moeilijke klassen maar door bijvoorbeeld de oefening “Centreren in gezelschap” sta ik nu rustig en ontspannen voor de klas. Mijn dank, het is fijn om te ervaren dat het zo ook kan

Karin van D., docent middelbaar onderwijs.