Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Communiceer met compassie (met jezelf en anderen)

door Carolina Bont

Door met compassie te communiceren versterk je je communicatieve vaardigheden enorm. Dat begint met liefdevol te communiceren met jezelf en goed te luisteren naar je intuïtie. Creatieve gedachten en empathie gaan vaak verloren in je interne dialoog. Als je oordeelt stop je met kijken. Je blokkeert je intuïtieve waarneming.14989800 - elephants touching each other gently greeting - addo elephant national park

Door aandachtig waar te nemen en je oordelen uit te stellen schakel je over op je intuïtieve bewustzijn. Je zelfexpressie en communicatievermogen krijgen zo meer diepgang. “De eerste taak van de liefde is luisteren”, schreef de filosoof Paul Tillich.

 

Door aanwezig te zijn, ben je in staat echt naar jezelf én naar anderen te luisteren. Zelfs als je dit maar een paar minuten per dag toepast, verheldert het al je denken en versterkt het je verbinding met anderen. Je hoort ook wat er niet gezegd wordt. Het geroezemoes in je hoofd verstomt, je begrijpt wat het meeste aandacht verdient en wat jijzelf of de ander nodig heeft.

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: