Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Jij bent uniek (dus stop met vergelijken)

door Carolina Bont

Waarom lukt het háár altijd wel?

Een opgeruimd huis, interessant werk , een social life en ook nog tijd om taarten te bakken: waarom houdt zíj wel alle ballen in de lucht en mag ik blij zijn als ik een van de vier onder controle heb?

Herken je dit gevoel? Je bent de enige niet!

Veel mensen zijn er goed in om zichzelf nadelig te vergelijken met een ander, juist als je jezelf niet zo goed voelt. Vergelijken, of je er nu wel of niet beter vanaf komt, ontstaat altijd vanuit een negatief zelfbeeld.

Oefen met positieve beelden

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is altijd wel iemand slimmer, mooier, handiger, rijker, grappiger en slanker dan jij. Jezelf negatief vergelijken kost eindeloos veel energie, het levert niets op en leidt meestal tot het verkleinen van je zelfwaardering.

Als je jezelf de maat meet door naar een ander te kijken, verlies je het zicht op wie jij bent en negeer je de waarde en betekenis van jóuw bezigheden en keuzes.

Besluit om de volgende keer dat je jezelf vergelijkt met een ander, die gedachten als onbelangrijk gekwebbel te laten gaan en te vervangen door positieve beelden uit het verleden waarin je succesvol was. Je zult merken dat dit ‘omdenken’ een stuk positiever werkt voor je zelfbeeld.

Weg met dat stemmetje

‘Sufferd!’ ‘Wat doe je weer onhandig!’ ‘Ja hoor, dat heb ik weer…’

Het is de moeite waard om eens op te letten wat je zoal tegen jezelf zegt. Want ook de manier waarop je tegen jezelf praat, is van grote invloed op je zelfbeeld. Met een negatieve innerlijke dialoog zend je negatieve beelden uit, waar je omgeving weer onbewust vervelend op reageert. Let eens op het afkeurend commentaar dat je jezelf geeft en verander deze in opbouwende opmerkingen. Bij anderen zie je vaak makkelijker dat zij onterecht negatief over zichzelf denken. Kijk naar jezelf, word je bewust van jezelf en identificeer je niet met je beperkingen. Jij bent een uniek persoon, net zo goed als ieder ander. Of je nu een taart bakt of niet…

 

Zie ook:
Opkomen voor jezelf

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: