Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Meer focus, energie en overtuiging

door Carolina Bont

Maartje de Lint

Gast blog van Maartje de Lint
(Opera & Concertzangeres / Presentatie trainer)

Voor mij is de opleiding Effectieve Intuïtie een opleiding in persoonlijk leiderschap. Zowel in mijn privé als werk heeft het meer focus, energie en overtuiging gebracht. Ik ben zachter geworden en tegelijk duidelijker in mijn grenzen, zowel naar mijzelf als naar anderen. De rust en ontspanning die dit tot gevolg heeft, hebben direct invloed op de kwaliteit van mijn dagelijks leven.

Ik begon de opleiding voor mijzelf. Mijn energie liep leeg; ik was niet meer de bruisende positieve Maartje zoals ik mijzelf kende. Het eerste jaar was intens, maar iedere cursusdag was zo’n enorme ‘eye opener’, ik kon niet anders dan doorgaan naar het 2e jaar, en nu wil ik de opleiding helemaal afmaken. Het eerste en voor mij toen belangrijkste wat ik leerde was mijzelf af te schermen van mijn omgeving. Dat klinkt misschien absoluut, maar voor mij ging dat over persoonlijke keuzes kunnen maken en grenzen aangeven. Wat (of wie) wel of niet bij mij binnen kwam en ik mijn energie wilde geven. Het moment dat ik dit voor het eerst in de praktijk bracht staat me nog helder voor de geest! Op deze manier de regisseur zijn van je eigen leven, was de eerste bonus die de opleiding mij opleverde.

De lessen over de verschillende chakra’s hebben in mijn werk als zangeres voor extra inzicht en daardoor verdieping gezorgd. Mijn lichaam en stem zijn het ultieme instrument om te communiceren met mijn publiek. Ik heb dit altijd heel intuïtief gedaan en het verhaal verteld dat de muziek mij gaf. Maar op het toneel staan vraagt altijd om openheid en kwetsbaar zijn, en natuurlijk levert dit ook spanning op. Een deel van die spanning is nodig voor je concentratie, maar te veel neemt kwaliteit weg.

Maartje de Lint tijdens Carnavalesk 2006

De kennis dat mijn keelchakra behoorlijk ontwikkeld is, was geen verrassing, maar het ging en gaat juist om het vinden van de verbinding en balans met de andere chakra’s; je vertrouwen, de emotie, je hart, creativiteit, verbeelding en inspiratie.

Nu ik meer op alle niveaus de energie kan laten stromen, is mijn stem meer ontspannen, dieper en rijker van klank geworden. Het is zowel wonderlijk als heel logisch hoe dit werkt.

Als presentatie trainer kan ik deze wetenschap direct doorgeven. Want in het spreken voor een publiek komen alle elementen terug die ik als zangeres al zo lang praktiseer. Daarbij gebruik ik nu mijn kennis van de lessen en kan ik mensen nog gerichter adviseren.

Tijdens de lesdagen weet docente Annette je zo te begeleiden dat de focus ten allen tijde ligt bij de ontwikkeling die je kunt maken. Daarbij is het onvermijdelijk dat door deze ontwikkeling soms lastige periodes of keuzes op je pad komen. Het is dan een waardevolle steun om buiten de lessen te kunnen aankloppen voor een privé gesprek. Ook het telkens weer oefenen van het readen (energieuitstraling leren waarnemen)* met je medestudenten heeft er voor gezorgd dat ik steeds beter bij mijzelf het vertrouwen kon oefenen dat mijn waarnemingsvermogen wel degelijk klopte. De groei die ik hierdoor bij mezelf ervaar, en ook terug krijg uit de readings van mijn medestudenten, heeft mijn vertrouwen een enorme ‘boost’ gegeven!

Ik ben steeds meer gaan beseffen dat wij zelf onze grootste criticus zijn en oordelen over onszelf en de ander. Ik heb bv. graag dat de dingen snel gaan en vooral perfect. Deze ‘mindset’ is langzaam aan het verschuiven. En ik ga mee in dit ‘langzaam’ haha! Ik zie er de kracht nu meer van. Net zoals het na een opleidingsdag goed is tijd te hebben om de nieuwe informatie te laten bezinken. Ik geniet van de kleine stappen en verbaas me over het enorme effect dat ze hebben.

De opleiding geeft mij zicht op de infrastructuur van mijn eigen energie en zorgt er zo voor dat ik mijn mogelijkheden en kwaliteiten meer tot hun volle potentieel kan benutten. Ik sta letterlijk en figuurlijk steviger op de grond en kan oprecht zeggen dat de nieuwe inzichten mijn leven zeer ten positieve hebben veranderd!

Maartje de Lint
Opera- en Concertzangeres
Presentatie trainer

contact in presentatie
www.maartjedelint.com

*Energie leren lezen

Readen is een term voor energie ‘lezen’: In de opleiding Effectieve Intuïtie is energie leren lezen een belangrijk middel om direct de intuïtie te leren aanspreken.

Alles om je heen heeft een energieveld: je huis, je buurt, het voedsel dat je eet, de mensen om je heen stralen allemaal hun eigen sfeer en vibratie uit. Deze energie kun je leren waarnemen. In de opleiding oefen je dit bij jezelf en met elkaar. Een interessante leerervaring die je de mogelijkheid biedt om jezelf en het leven op een heel andere manier te zien.

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: