Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Optimaal denken

door Carolina Bont

Is positief denken de oplossing en negatief denken schadelijk?

Jezelf dwingen om altijd positief te denken is te geforceerd. Bovendien zul je dan schrikken van elke negatieve gedachte die bij je opkomt. Negatieve gedachten zijn een authentieke uitdrukking van de realiteit en werken enkel negatief als je erin blijft steken.

Inspirerende bevestiging

Positief denken werkt averechts als je daardoor je kop in het zand steekt en niet wil zien wat er echt aan de hand is en wat er aangepakt moet worden. Een ondersteunende bevestiging, zoals bijvoorbeeld “Ik kies voor helende en creatieve gedachten”, kan echter heel goed doorwerken wanneer je die op een bewuste manier gebruikt. Met zo’n bevestiging stap je uit het slachtofferschap en bepaal je de richting die je wilt opgaan. Dat is wezenlijk anders dan, onder het mom van positief denken, allerlei gedachten en gevoelens te moeten onderdrukken.

Optimaal denken

In plaats van positief denken heb ik het liever over optimaal denken. Optimaal denken geeft je toegang tot je intuïtie. Je erkent en respecteert dan ook je negatieve gezichtspunten. Je probeert ze te begrijpen en je stelt constructieve vragen. Je hebt oog voor de positieve intentie van je negatieve gedachten en gevoelens. Optimaal denken brengt je op een nieuw spoor.

THINKER_side_columnsGedachten laten gaan

Wanneer je optimaal denkt probeer je geen gedachten te onderdrukken maar creëer je meer afstand tussen jezelf en je gedachten. Je ontdekt steeds meer aan welke gedachten je aandacht moet besteden en welke je beter kunt laten gaan. Wanneer je herkent dat je in een neerwaartse spiraal denkt, kun je terugkeren naar je intuïtieve kracht.

Jij bent de denker van je gedachten

Je bewustzijn produceert een constante stroom gedachten. Je gedachten komen en gaan. Wanneer je je op een bepaalde gedachte concentreert is deze zeer aanwezig en voelbaar. Met je denkproces kleur je de dingen die je ziet en meemaakt. Jij bent de denker en als je dat blijft beseffen hou je wat meer afstand van je gedachten. Je geeft jezelf hiermee meer ruimte en zo gaat de deur naar je intuïtie, je innerlijke kracht en wijsheid, open.

[Uit: Versterk je uitstraling – kracht en kwetsbaarheid in balans]

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: