Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Wat is hooggevoeligheid en hoe herken je het bij jezelf of bij je kind?

door Carolina Bont

Wat is hooggevoeligheid?

Vraag je je af of je hooggevoelig bent? Het is nuttig om je daar in te verdiepen. Door meer zelfinzicht kun je beter omgaan met de lastig kanten ervan en leer je meer en meer de kracht en creativiteit van deze eigenschappen aan te boren.

Kort samengevat is het een verhoogde gevoeligheid en waarneming van subtiliteiten en nuances. Allerlei indrukken worden diepgaander verwerkt. Dit betekent ook dat veel hooggevoelige personen creatief en empathisch zijn. Omdat hooggevoelige personen een gevoeliger zenuwstelsel hebben dan gemiddeld hebben we moeite met overdadige prikkels en zijn we vatbaar voor spanning en wisselende stemmingen.

Meer weten over hooggevoeligheid? Zie onderaan dit artikel de links naar een aantal van mijn blogs over dit onderwerp.

Hoe herken je hooggevoeligheid bij jezelf of bij je kind?

Lees het stuk Kenmerken van hooggevoeligheid en de blog Hooggevoelige kinderen, beide stukken uit mijn bestseller Hoogsensitiviteit als kracht.

Waarom mindfulness?

Jezelf toestaan om meer aanwezig te zijn in het heden is een van de simpelste manieren naar een gelukkiger leven. Mindfulness research toont aan dat het beoefenen ervan al na zes weken je stressniveau verlaagt, je stemming aanzienlijk verbetert en je veerkracht vergroot. Werkboek Hooggevoeligheid & Mindfulness helpt je hierbij en vertelt ook over onderzoeken naar hooggevoeligheid en wat je met die kennis kunt doen. Ontdek in Werkboek Hooggevoeligheid & Mindfulness hoe je je hooggevoelige kwaliteiten direct meer kunt aanspreken. Klik hier voor meer informatie over dit boek.

Meer over hooggevoeligheid:

Kenmerken van hooggevoeligheid

Hooggevoelige kinderen

 

 

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: