Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Werkt een ingetrokken aura beschermend?

door Carolina Bont

Mijn yogalerares zegt dat ik mijn aura in moet trekken om mezelf te beschermen. Klopt dat?

Je aura intrekken voor de veiligheid, dat wordt wel vaker aangeraden. Dit komt doordat men er dan vanuit gaat dat fysieke ruimte net zoiets is als psychische ruimte. Vanuit die gedachte is een afgesloten en kleine aura veiliger, omdat je dan niet in botsing komt met andermans aura en het voorkomt dat die persoon in jouw aura kan binnendringen.

Bij het waarnemen van aura’s is echter te zien dat fysieke ruimte totaal iets anders is dan psychische ruimte! Je kunt de energie van je aura intensiveren en laten uitdijen, door te aarden en je energie stralend om je heen te visualiseren, terwijl je bijvoorbeeld in een volle tram staat. Niemand zal daar last van hebben. Integendeel: je verspreidt juist goede energie om je heen wanneer je je energieniveau verhoogt. Als jij je licht laat schijnen, stimuleer je daar vanzelfsprekend ook anderen in.

De zogenaamde “ruimte” van aura’s heeft met vibratieniveaus te maken en iedereen heeft net als je vingerafdruk een unieke aura en een uniek vibratieniveau. Dus “ruimte” genoeg voor iedereen om zijn of haar aura te vergroten en te laten stralen!

Een ingetrokken aura betekent meestal dat we bang zijn. We richten onze energie dan naar binnen, waardoor we minder horen en minder zien en we ons bewustzijn vernauwen.

aura_ingetrokken_totaal

Met een ingetrokken aura kruip je in je schulp. Die toestand kan misschien eventjes veilig voelen, maar zal al gauw benauwend werken. Met zo’n vernauwd bewustzijn doe je jezelf tekort. Je wilt niet gezien worden, omdat je denkt dat dat veiliger is, maar je bent daardoor juist vatbaarder voor negatieve invloeden uit de omgeving. Juist als je bang bent is het goed om te leren je energieveld niet in te trekken, maar in plaats daarvan het te aarden en te versterken.

aura_ruim_totaal

Bewust of onbewust

In principe gaat het niet zozeer om de vraag of je aura groot of klein is, maar of je bewust of onbewust leeft. Wanneer je bewust aanwezig bent in contact met je intuïtie, is je aura -je eigen energieveld- voorzien van je persoonlijke kracht. Ik heb nog nooit iemand gezien die zijn aura krap om zich heen had en zich daar echt comfortabel bij voelde.

Bij het waarnemen van aura’s valt mij op dat ruime, sterke aura’s energie uitzenden. Je kunt daardoor effectiever functioneren, hebt meer invloed en je bent weerbaarder. Met een ingetrokken aura hou je je energie bij je en in bedwang. Dat geeft innerlijke spanning. Je hebt daardoor weinig invloed op je omgeving en je bent kwetsbaarder.

Kleine ingetrokken aura’s die ik zie hebben allemaal een kwetsbare sfeer en meestal een vernauwd bewustzijn, je kunt slecht bij je eigen kracht.

En alle ruime kleurige aura’s die ik zie hebben te maken met een alert verruimd bewustzijn, ze zijn voorzien van innerlijke kracht. Uitzonderingen zijn aura’s waarin het energieveld niet voldoende wordt opgevuld met de eigen energie.

Als je je energieveld volop de ruimte geeft is het namelijk wel belangrijk dat je die eigen ruimte ook kunt beheren. Dat wil zeggen dat je die opvult met je eigen energie, met je eigen bewustzijn. Aura’s die groot zijn met weinig energie, zijn als een huis dat maar half bewoond wordt en waarvan de deur openstaat. Dikke kans dat de rest van het huis gekraakt wordt. Met zo’n aura-bewustzijn ben je onvoldoende geaard en weet je in bepaalde situaties onvoldoende wie jijzelf bent en waar de ander begint.

Onbewust laat je de sfeer van anderen dan naar binnen komen. Dat is belastend. Het binnendringen van de energie van een ander kan dus alleen gebeuren wanneer je onbewust op hetzelfde vibratieniveau bent gaan zitten. Zodra je weer naar je eigen niveau gaat, vult je aura zich met jouw energie en verdwijnt andermans energie uit jouw systeem.

aura_beschermen_totaal

Effect van een grote kleurige aura

Zelfkennis en intuïtief bewustzijn brengen je aura in balans. Cliënten die het stimuleren van een sterke aura praktiseren merken al heel snel een flink verschil in hun functioneren. Van met een kleine aura, gespannen aanwezig zijn, naar met een grote aura, ontspannen en alert zijn. Van zich snel in de knel voelen en weg laten praten tijdens werkbijeenkomsten, naar rustig het woord kunnen doen terwijl je de aandacht vasthoudt van aanwezigen. Van onzekerheid tijdens een onderhandeling, naar zelfvertrouwen tijdens het hele proces.

 

(Zie ook: Je aura, je uitstralingHoe helder is je aura-uitstraling?Aura’s als eye-openerAuralezing: communicatie met je essentieAuralezen: kun je dat leren? en Wat is en doet een auralezing?)

Leestips

Boeken van Carolina Bont

Doe-tip

Zelf ervaren? Volg dan de workshop Intuïtie activering, aurabescherming en gevoeligheid als kracht bij het Centrum voor Effectieve Intuïtie. Alle workshops worden gegeven door Annette van den Berg in het Centrum voor Effectieve Intuïtie in Haarlem. Voor meer info en kosten, kun je mailen naar info@effectieveintuitie.nl of bellen naar het Centrum: 023-524 88 63 (dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-12.00).

Voor een professionele auralezing van je eigen aura en chakra’s: Individuele aurareading bij Centrum voor Effectieve Intuïtie.

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: