Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Beter omgaan met je hooggevoeligheid

door Carolina Bont

‘Ik merk steeds vaker dat ik van alles van andere mensen oppik, en soms betrek ik dat veel teveel op mezelf. Dat is erg verwarrend. Hoe kan ik daar beter mee om leren gaan?’

Het feit dat het je opvalt dat je van alles oppikt en dat teveel op jezelf betrekt, is al een goed begin. Een ongewenste gewoonte kun je pas veranderen als je weet dat je het doet en wanneer je het doet.

Wat gebeurt er nu precies wanneer je te open bent naar je omgeving?

Als je hooggevoelig bent, worden er onder bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld in gezelschap of in een lawaaiige omgeving) te weinig van de binnenkomende impulsen weggefilterd, waardoor je je moe of zelfs down kunt gaan voelen. Je systeem raakt hierdoor uit evenwicht: Je raakt energie kwijt en de kwaliteit van je ervaringen gaat hard achteruit. Er worden teveel negatieve invloeden toegelaten waardoor je stabiliteit en prettige nuances mist. Op zulke momenten is het leven niet alleen zwaarder, je verliest ook nog eens het inzicht en de benodigde energie om in te spelen op de positieve dingen die zich voordoen in je leven.

Zelf ervoer ik mijn hooggevoeligheid altijd als een last, totdat ik een manier vond om er op een goede, creatieve wijze mee om te gaan. Sindsdien heb ik via mijn werk ook talloze andere mensen hiermee kunnen helpen. Dat was de inspiratie achter het schrijven van Hoogsensitiviteit als kracht en Versterk je uitstraling.

Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar ieder hooggevoelig persoon heeft zijn of haar eigen persoonlijke gevoeligheden en kwetsbare punten. Het is belangrijk dat je deze eigenschappen onderkent.

img_Magnolia_BOTANICA_ref~150.002687.00_mode~zoomOok wanneer je jezelf als gewoon gevoelig of intuïtief ziet kun je last hebben van een overdaad aan prikkels en emoties uit je omgeving. In alle gevallen brengt het ontwikkelen van je intuïtie veel voordelen met zich mee. Omdat een ontwikkelde intuïtie beschermend werkt: Je leert op subtiel niveau opmerkzaam te zijn en te reageren. Waardoor je eerder je energieveld in balans kunt houden of herstellen.

Als je minder last wilt hebben van je gevoeligheid of er misschien zelfs profijt van wilt hebben, is het belangrijk dat je bewuster met je energie omgaat. Als je je intuïtieve potentieel ontwikkelt, kun je het plezier en het grote nut van je gevoeligheid gaan ervaren en raak je meer in evenwicht. Bij een evenwichtig energiesysteem zijn er kracht en vitaliteit aanwezig, en het vermogen intensief te ervaren, zonder dat jij je daarbij overweldigd voelt. Je kunt hierdoor meer uit jezelf en je leven halen.

Wanneer je bewuster met je gevoelige eigenschappen gaat leven, zul je merken dat veel van de last van je hooggevoeligheid ook langzaam op de achtergrond geraakt. Mijn eigen intuïtieve weerbaarheid is veel groter geworden sinds ik mijn hooggevoeligheid accepteer, intuïtiever leef en doorgaans op mijn energetische bescherming let – dat wil zeggen dat ik tijdens de energie-uitwisselingen, die constant plaatsvinden, positieve energie toelaat maar mezelf wel bescherm tegen negatieve invloeden.

 

Zie ook: Kenmerken van Hooggevoeligheid

, , , ,

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: