Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

De regenboogbrug: verbinding tussen hemel en aarde

door Carolina Bont

Een paar jaar terug. Rijdend door de canyon landschappen tussen Arizona en Utah, worden we elke keer dat we uitstappen stil van de overdonderende weidse schoonheid die ons totaal omgeeft. In de dagen voordat we op weg gingen met de auto, hebben we lopend door verschillende canyons getrokken. Het went niet, de schoonheid opent mijn hart en inspireert tot verwondering en ontzag. De natuur en de afwezigheid van allerlei geconditioneerde prikkels die mijn zintuigen gewoonlijk verleiden, brengt me spontaan terug bij mijn essentie, mijn denken wordt vrijer en gaat meer ‘stromen’.

En dan komt, na een tijdje rijden, Monument Valley in zicht. Het land van de Navajo-Indianen. In een onmetelijk landschap rijzen enorme roestbruine zandstenen heuvels omhoog uit de aarde. Rotsen als hoge torens reiken naar de blauwe lucht. Het licht glijdt over het eeuwige landschap en doet wonderen met de gigantische vlakte. Mijn man en ik zijn blij dat we de tijd hebben om hier te kamperen. De canyon is betoverend mooi en de kracht van het landschap werkt diep op ons in.

Volgens de indianen is de Grote Geest in de natuur aanwezig. Een vitale indiaanse vrouw van in de negentig vertelt ons dat indiaanse medicijnmannen al eeuwenlang de veren van de arend gebruiken om het energieveld, van personen die heling zoeken, schoon te maken. De arend is bij de indianen, behalve het symbool voor de Grote Geest, ook het symbool van intuïtie. Deze vogel vliegt op grote hoogte, ziet op die manier het totale landschap, maar blijft toch heel scherp details zien, iets wat ook de kwaliteit van je intuïtieve vermogen typeert. Je intuïtie kan je, wanneer je ervoor open staat, steeds helpen je perspectief over jezelf en het leven te vergroten.

Net als in veel andere culturen, is de regenboog voor de Navajo-Indianen het symbool van hoop en van de verbinding tussen hemel en aarde. De kleuren van je uitstraling vormen ook een regenboogspectrum. De zeven bewustzijnsniveaus (chakra’s) in ons energielichaam, worden elk verbonden met een bepaalde kleur. Elk elkaar opvolgend bewustzijnsniveau kan zich ontwikkelen en omvat een dieper en fundamenteler aspect van de realiteit. In Een nieuwe werkelijkheid beschrijf ik het als zeven stappen naar jezelf, naar je eigen intuïtieve essentie. De essentie waar je innerlijke kracht, wijsheid en vermogen tot gelukkig-zijn huizen.

Ieder chakra is een innerlijk licht waarin we een diepe wijsheid over onszelf en het leven kunnen aanboren. De uitdaging is om de hele reis te maken. Zeven bewustzijnsniveaus, zeven wegen naar jezelf, naar je volledig potentieel, over je eigen persoonlijke regenboogbrug:

Navajo Healing Song

[youtube http://youtu.be/cxFM_hQzr30&w=605&h=340]

Beauty is before me
And beauty is behind me
Beauty is above me
And beauty is below me
I am surrounded by it
I am immersed in it
In youth I am aware of it
And in old age I shall walk quietly the beautiful trail
There is a way out every dark mist, over a rainbow trail
Walk on a rainbow trail, walk on a trail of song, and all about you will be beauty

Leestips

,

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: