Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Inspiratie en intuïtie (deel 1)

door Carolina Bont

Hoe kan ik mijn inspiratie aanboren?Father-playing-with-daughter-on-beach-123RF-18787774_ml-400x400px

Inspiratie heeft te maken met je hart en je intuïtie durven volgen. Je hart volgen is doen wat echt belangrijk is voor je. Het vraagt om het beoefenen van zelfcompassie: jezelf accepteren met je beperkingen en je fundamentele wensen en kwaliteiten serieus nemen.

Als je ruimte maakt voor wat jou enthousiast maakt en inspireert, inspireer je vanzelf ook anderen.

Inspiratie aanboren betekent kijken naar wat je kunt doen om je dagelijks leven zinvoller te maken. Heb oog voor de betekenis van jouw bijdrage. Zie ook het grotere plaatje.

Neem initiatief; voer kleine aanpassingen in die je taken creatiever en uitdagender maken. Of die je betrokkenheid bij anderen vergroot.
Die invalshoek brengt je dichter bij je intuïtie en wakkert je inspiratie aan.

Oordelen, vooroordelen en objectief waarnemen

Je intuitie volgen vereist dat je bereid bent om telkens weer allerlei opvattingen over jezelf, anderen en situaties los te laten. En dat je buiten je comfortzone durft te gaan en nieuwe dingen durft te ondernemen.

Het kan lastig zijn om je niet te laten afleiden door valkuilen.

De oorzaak is vaak een onopvallende vorm van zelfhypnose. Je gelooft wat je jezelf de hele tijd vertelt. Of je vervalt in generalisaties die je zicht op de realiteit beperken of vervormen. Dergelijke gedachtenpatronen blokkeren je intuïtie en beletten het zien van nieuwe mogelijkheden.

Streven naar zo objectief mogelijk waarnemen is daarom nuttig. Realiseer je daarbij wel dat je oordelen je altijd zullen beïnvloeden. Je vergroot je intuïtieve waarneming echter al door op te gaan letten en je bewust te zijn van welke oordelen en vooroordelen je hebt in bepaalde situaties. Die bewustwording geeft je de mogelijkheid om ze bij te stellen en te vernieuwen.

Lichaamsgevoel en je innerlijk weten

37598668_m-3Je instelling in verband met het wel of niet kunnen toelaten van inspirerende ingevingen is dus belangrijk. Bekijk situaties en mensen bijvoorbeeld eens, in plaats vanuit je hoofd vanuit de focus op je hart. Zo kun je ervaren hoe je waarneming zich verruimt. Je gaat meer zien en begrijpen. Onthou dat je intuïtie altijd dichtbij is en voortdurend werkt. Maak contact met je intuïtie door je op je lichaamsgevoel en je vraag te richten. Je zult merken dat op veel vragen waar je mee zit, je het antwoord al kent.

 

Klik hier voor blog Inspiratie en intuïtie (deel 2)

 

Zie: De boeken van Carolina Bont

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: