Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Ontdek het positieve potentieel van je hooggevoeligheid

door Carolina Bont

Vind uit hoe je je kwaliteiten optimaal kunt benutten in Hoogsensitiviteit als kracht.
– Ontdek hoe je je emotionele intelligentie kunt vergroten;
– Effectiever gebruik kunt maken van je intuïtie en creativiteit;
– Hoe je jezelf beter kunt beschermen tegen negativiteit;
– En hoe waardevol je gevoeligheid kan zijn in privé – en werksituaties, in liefdesrelaties en bij kinderen.

Sta open voor je intuïtie46174207_m

Werkelijke kracht begint met gevoeligheid. In staat zijn tot voelen is een bewijs van kracht. Hoe sensitiever je bent, hoe belangrijker het is om in contact te zijn met je innerlijke kern. Alleen op die manier kun je je sensitieve vermogen goed hanteren. We staan echter vaak te open naar onze omgeving toe en niet open genoeg naar binnen, naar onze intuïtie.

Als je als hoogsensitieve persoon meer leert open te staan voor je intuïtie, kun je beter profiteren van je innerlijke leiding. Je zult dan aanvoelen wanneer je jezelf moet beschermen en wanneer je veilig open kunt zijn.

Wees selectief

Openstaan voor je omgeving is goed, maar het is wel belangrijk om te beseffen dat je openheid flexibel moet zijn. Dat wil zeggen dat je niet altijd voor alles en iedereen open hoeft te staan. En dat je dus ook selectief durft te zijn.
Selectiviteit is net zo belangrijk als openheid. Want wanneer je niet selectief bent met je openheid, word je moe en raak je in verwarring door een teveel aan prikkels. Een goede zelfbescherming geeft veiligheid en vitaliteit; het is de basis van waaruit je intuïtie en je creativiteit goed kunnen functioneren.

 

Uit: Hoogsensitiviteit als kracht, werken met je intuïtie   

Zie ook: Kenmerken van Hooggevoeligheid

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: