Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Stop met jezelf onderuithalen

door Carolina Bont

Wat kan ik doen in contact met anderen als mijn onzekerheid weer eens toeslaat?

Vergelijk jezelf en je prestaties niet steeds met anderen, maar kijk of jijzelf in iets vooruitgaat.
Richt je op verbinding met jezelf én met andere mensen. En op waardering van jezelf én van de persoon met wie je in contact bent. Bedenk dat iedereen angsten en onzekerheden heeft. Dan is het makkelijker om open te staan voor de ander.

Zie je eigen kwaliteiten12393868_m

Maak je niet druk om wat een ander allemaal heeft en jij niet. Je zult, als je dat wel doet, altijd weer iets nieuws vinden om jezelf onderuit te halen. Zie je eigen kwaliteiten en heb oog voor alle goede dingen in je eigen leven.
Vermijd diegenen die proberen je in iets negatiefs te trekken of die je geen geluk gunnen. Dat kost je alleen maar energie.

Betrouwbare mensen

Ga om met personen die je inspireren, die je steunen en blij zijn dat het goed met je gaat.
Als je negatieve ervaringen hebt gehad, en wie heeft dat niet, is het begrijpelijk en goed dat je voorzichtig bent. Maar realiseer je dat er altijd mensen zijn die je vertrouwen wél waard zijn.
Stel jezelf eens de volgende vragen: hoe kan ik me met meer mensen verbinden? Hoe kan ik een diepere verbinding maken? Wie ken ik, die ik beter wil leren kennen?

 

Zie ook: Jij bent uniek

Zie: De boeken van Carolina Bont

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: