Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Verras de belangrijkste persoon in je leven

door Carolina Bont

Valentijnsdag is de dag om iemand te verrassen met een cadeautje, bloemen of een kaartje. Je man of vrouw, vriend of vriendin, sportmaatje of buurvrouw. Of… jezelf! Misschien denk je nu: ik kan vandaag toch niet mijzélf zomaar verwennen met iets leuks? Toch is juist dat ontzettend belangrijk. En niet alleen vandaag. Hoe meer jij jezelf waardeert om wie je bent en van jezelf kunt houden, des te beter je in staat bent om affectie, warmte en liefde te geven en ontvangen. Geef je een cadeautje aan jezelf, dan geef je daarmee ook een groot cadeau aan je omgeving!

Negatief zelfbeeld

Misschien denk je dat je het niet verdient om jezelf te verrassen. Bijvoorbeeld omdat je een aanvaring hebt gehad met een vriendin of een flinke fout hebt gemaakt op je werk. Of meer in algemene zin omdat je vindt dat je niet goed genoeg bent als mens. Jammer, want een negatief zelfbeeld heeft verregaande gevolgen voor je leven. Je zegt onbewust tegen jezelf dat je het niet waard bent om geliefd te worden en gelukkig te zijn. Terwijl je net als ieder mens ernaar verlangt om liefde te ontvangen en dat ook echt verdient, sluit je je ervoor af. Herken je dit?

Wees aardig voor jezelf

Je kunt er vandaag nog voor kiezen om een gezond zelfbeeld te ontwikkelen, door jezelf te aanvaarden en te accepteren precies zoals je bent met al je emoties, inclusief je kwetsbare kanten en beperkingen. En het mooie is: hoe meer je je kwetsbare kanten kunt omarmen, hoe meer je jezelf de veiligheid geeft om moeilijke situaties aan te gaan. Ook is het dan makkelijker om opbouwend kritisch te zijn naar jezelf als dat nodig is.

Hoe zou je vandaag aardig(er) kunnen zijn voor jezelf?

Hierbij zes suggesties:

  • Jezelf minder bekritiseren en meer bevestigen
  • Je verdriet of frustratie niet wegstoppen of veroordelen maar voelen en diep ademhalen
  • Iets doen waar je blij van wordt en de tijd nemen om ervan te genieten
  • Jezelf minder opjagen en meer ontspannen
  • Je leven vieren door stil te staan bij alle goeds en alle fijne mensen die je omringen
  • Bij het werken aan je doelen de tekens van vooruitgang opmerken, hoe klein ook, en waarderen

Wat komt bij jou naar boven als je je afvraagt hoe je aardig kunt zijn voor jezelf?

Liefdevoller leren omgaan met jezelf betekent ook geduld hebben. Je leert het met vallen en opstaan. Naarmate je liefdevoller wordt naar jezelf en anderen, zet je grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en kun je meer voluit genieten van het leven.

In Werkboek Hooggevoeligheid en Mindfulness leer je hoe je je gevoeligheid kunt beschermen en tot een sterke eigenschap kunt maken. Je krijgt allerlei tools die je steeds weer kunt gebruiken om je emoties beter te hanteren en die je intuïtie en creativiteit activeren zodat je die gerichter in kunt zetten.

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: