Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Mindful intuïtie

door Carolina Bont

Vaak hebben we te weinig aandacht voor wat er nu echt speelt in onszelf en in onze omgeving. We functioneren dan op de automatische piloot en passen oplossingen van gisteren toe op problemen van vandaag. We letten dan niet voldoende op hoe we iets doen en of dat voor dat moment de juiste manier is. We doen wat we gewend zijn te doen. Meestal werkt dat niet zo goed.

Als je – naast je ratio – ook je intuïtie serieus neemt, richt je je energie meer op het heden. Je krijgt meer aandacht en innerlijke ruimte voor wat er werkelijk toe doet in je leven. Je leert selectiever en effectiever om te gaan met de overvloed aan informatie die op je afkomt en je breidt  je persoonlijke kennis juist uit.

110127_1525_IMG_3340_Canon_S90-Mila-600x450pxIs een intuïtieve instelling hetzelfde als mindfulness?

‘Mindfulness’ betekent oplettendheid; je bewust zijn van wat er gebeurt en wat je daarbij ervaart. Mindfulness heeft een aantal overeenkomsten met intuïtief waarnemen. Vooral wat betreft de kwaliteit van je aandacht, je opmerkzaamheid en het richten van je energie op het heden. Je kunt je intuïtie niet dwingen, maar je kunt wel leren om ervoor open te staan. Met dat doel heb ik de lesmethode  Effectieve Intuïtie ontwikkeld die sinds 1985 in het Centrum  wordt onderwezen. Het is een praktische methode om je intuïtie te activeren, want je past de oefeningen direct toe in je dagelijks leven.

Op een nieuwe manier zien en ervaren

Je wordt je bewuster van je gedachten, gevoelens en hoe je omgaat met je energie. Je krijgt meer oog voor hoe je iets doet, voor wat goed ging, wat beter kan en hoe je dat kunt aanpakken.

Je intuïtie bewust leren aanspreken volgens deze methode betekent leren om niet oordelend te zien, je bewustzijn te vergroten en je zelfvertrouwen te versterken door belemmerende patronen los te laten.

Ook leer je om je persoonlijk energieveld op energetisch niveau intuïtief waar te nemen en te begrijpen.

Wat is je persoonlijk energieveld?

Je persoonlijk energieveld wordt ook wel je uitstraling of aura genoemd. Het idee is dat we behalve een fysiek lichaam ook een geestelijk lichaam hebben. De energie daarvan is subtieler en daardoor niet zichtbaar voor onze ogen. Je geestelijk lichaam oftewel energielichaam reageert gevoelig op de subtiele vibraties van je gedachten en gevoelens. Je energieveld is in constante interactie met je omgeving. Op energetisch niveau leren waarnemen en begrijpen, betekent op een nieuwe manier gaan zien en ervaren. Het activeert zelfinzicht en innerlijke kracht. Het is een belangrijk middel om je intuïtie effectief te kunnen gebruiken en de kwaliteit van je aandacht te verhogen.

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: