Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Mysterieuze vermogens van dieren

door Carolina Bont

Als ik er alleen nog maar aan dénk om mijn hond uit te gaan laten, dan komt hij al kwispelend naar me toe. Ook als hij rondrent in de tuin en mij niet ziet of hoort, weet hij altijd wanneer ik met hem wil wandelen. Maar hij reageert niet als ik eraan denk om naar buiten te gaan om boodschappen te doen of iets anders. Hoe kan dit?

Voorvoelen

Dieren hebben een aangeboren instinct. Deze doelgerichte, geprogrammeerde gedragspatronen vergroten hun kansen om te overleven. Dierlijk instinct is niet hetzelfde als het intuïtieve vermogen van mensen, want dat hangt samen met ons zelfbewustzijn. Vele diersoorten hebben nog andere bijzondere vaardigheden, zoals een fenomenaal richtinggevoel, het voorvoelen van belangrijke gebeurtenissen en toegang tot gedachten van anderen (telepathie). De mate waarin ze deze vermogens hebben is per dier verschillend, aldus de bekende Engelse biochemicus Rupert Sheldrake die de mysterieuze vermogens van dieren onderzocht.

In zijn boek ‘Dogs That Know When Their Owners Are Coming Home’ geeft hij overtuigende voorbeelden van hoe honden de intentie van hun baasje om hen eten te geven of naar huis te komen, oppikken. Ook op onverwachte momenten vangen zij die intentie binnen een paar seconden vanuit het niets op, lang voordat er iets te horen, te zien of te ruiken is. Hetzelfde geldt als hun baasje in gevaar is.

123RF-7831580_m-Little-Girl-With-Dog-588x252px

Beïnvloeden op afstand

Behalve deze en andere verschijnselen bij honden, onderzoekt Sheldrake ook bijzondere vermogens van andere dieren. Hij concludeert dat onze eigen intentie, verlangen en angst niet alleen maar binnenin onszelf voelbaar blijft; of alleen maar met woorden of gedrag gecommuniceerd wordt. Sheldrake is ervan overtuigd dat we dieren en andere mensen op afstand kunnen beïnvloeden. Er is een onzichtbaar organiserend veld dat hij ‘morfogenetisch’ noemt, wat niet wordt beperkt door ruimte en tijd. Dit morfogenetische veld doordringt alles en bepaalt de vorm en het gedrag van alle systemen en organismen. Veranderingen in een systeem of organisme waar ook ter wereld, kunnen gevolgen hebben voor systemen of organismen in andere delen van de wereld.

Toeval?

Sheldrake gaat ervan uit dat dieren vermogens hebben die mensen in de loop der tijd verloren zijn. Vermoedelijk zijn wij deze vaardigheden in de moderne maatschappij gedeeltelijk kwijtgeraakt. Een deel van onszelf is onze bijzondere vermogens vergeten, maar een ander deel maakt er intuïtief gebruik van. Als je aan iets of iemand denkt, stuur je krachtige energie in die richting. Net zoals een schijnwerper het licht in een speciale richting straalt, richt jouw intentie je energie en activeert zo antwoorden die vaak in de vorm van toevalligheden tot je komen.

Luister- en leestip

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: