Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Open je zintuigen

door Carolina Bont

Lichaamssignalen

Een goed lichaamsbewustzijn betekent dat je opmerkt hoe je zit of staat en hoe bijvoorbeeld je nek, je schouders of je benen voelen, of hoe warm of koud je het hebt, waar er spanning of juist ontspanning zit in je lichaam en dat je opmerkt hoe je lichaam reageert op je gedachten, op wat je aan het doen bent of op je omgeving. Het betekent dat je je bewust bent van allerlei lichaamssignalen, die iets vertellen over hoe het met je gaat en wat je nodig hebt.

Verdeeld in jezelf

Als je niet in contact bent met je lichaam raak je verdeeld in jezelf én verdeeld tussen wat je waarneemt en wat je erover denkt. Je zet dan iets tussen jezelf en de ervaring. Als je je lichaamsbewustzijn verfijnt bevordert dit de samenwerking tussen je lichaam en je geest. Je zult meer dimensies van je intuïtieve vermogen kunnen ervaren. En je voelt je meer verbonden met jezelf en je omgeving. Als je te veel en te lang in je hoofd zit raak je uit balans. Hier een paar tips om het contact met je lichaam te versterken en weer in balans te komen.

Richt je op je centrum

Breng jezelf weer helemaal terug in je lichaam door met je aandacht naar je bekken, het centrum van je lichaam, te gaan. Door je op je centrum te richten en van daaruit ook te bewegen stop je de maalstroom in je hoofd en kom je meer met je aandacht in het heden.

Zet je zintuigen open

Om een te grote focus op het gekwebbel in je hoofd kwijt te raken moet je meer openstaan voor je zintuigen. De waarneming van je lichaam, de ruimte en de dingen om je heen wordt dan sterker. Of ga naar buiten. Door frisse lucht en natuur om je heen verankert je geest zich weer helemaal in je lichaam. Open je zintuigen, voel de wind op je huid, kijk naar de lucht, het licht , de schaduwen en de kleuren om je heen. Ruik de geuren van de planten en bomen en raak ze aan. Luister naar de geluiden en voel hoe je voeten de grond raken.

Verhoog je bewustzijn

Je kunt je bewustzijn ook verhogen door de focus naar binnen en naar buiten af te wisselen. Richt je aandacht eerst helemaal naar binnen, voel je lichaam en richt je aandacht vervolgens weer volledig open op je omgeving en kijk en voel om je heen. Door het afwisselen van je aandacht van binnen naar buiten wordt je waarneming intensiever en veelzijdiger. Het haalt je uit de eenzijdige gerichtheid van je analyserend linkerhersenhelft en brengt je meer in verbinding met je intuïtieve en creatieve rechterhersenhelft.

“Ik luister naar mijn lichaam, iedere dag zorg ik voor een goed ritme, plezierige beweging en doe ik iets wat fijn voelt voor mijn lichaam…”

Boeken van Carolina Bont

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: