Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Voorproefje uit Hoogsensitiviteit als kracht

door Carolina Bont

Om te vieren dat op 16 mei 2015 alweer de eenentwintigste druk van Hoogsensitiviteit als kracht uitkomt, hierbij een voorproefje.

Zelfbescherming

Wat ons bezit betreft is iedereen uit op zelfbescherming. We dekken ons in tegen van alles: verzekeringen en sloten op de 757magnoliadeur. Maar van de subtielere negatieve invloeden zijn we ons vaak niet bewust. We laten op psychisch niveau de deur onbewust vaak wagenwijd openstaan. Het is voor iedereen, maar zeker voor mensen die daar extra gevoelig voor zijn, belangrijk je daar bewust van te zijn. Als je gaat ervaren hoe je je energie laat aantasten en hoe je dit kunt voorkomen word je weerbaarder en evenwichtiger. Je behoudt de voordelen van je sensitiviteit en je spreekt de kracht van je intuïtie aan die je beschermt.

Innerlijke hulpbron

De sterkste bescherming waarover je kunt beschikken is het vertrouwen in je innerlijke hulpbron. Wanneer je gaat functioneren vanuit je intuïtieve bewustzijnsniveau kun je jezelf beter beschermen. In dit boek vind je hier veel praktische voorbeelden van. Bovendien staan er krachtige energetische technieken in waar je veel baat van zult hebben. Als je hoogsensitief bent zal je altijd zorgvuldig moeten omgaan met jezelf. Het zal regelmatig voorkomen dat de prikkels van de buitenwereld of je eigen innerlijke reactie je verrassen. Dat hoeft echter niet erg te zijn. Het verschil zit hem in hoe je ermee omgaat. Dat bepaalt of je verrast of overdonderd wordt en uit je doen raakt of dat je in je kracht blijft.

Opjagend tempo

In de afgelopen decennia zijn overal geluid, lichtprikkels, geur en visuele informatie toegenomen. Onze omgeving wordt steeds indringender en complexer. Tv-programma’s en films zijn drukker, heftiger en agressiever geworden zowel wat verhaallijn betreft als geluid en beelden. Er wordt veel gepraat over kinderen die zich niet kunnen concentreren, te druk zijn en geen moment stil kunnen zitten. En dat terwijl er voortdurend tv-programma’s zijn die druk en opjagend gedrag als leuke norm vertonen. Het is niet gemakkelijk om rustig te zijn en je te concentreren bij een onophoudelijke informatiestroom. We moeten oppassen dat we niet meegesleurd worden in een versnelling van informatie en communicatie. Een versnelling die ons, als we er niet bewust mee omgaan, uit ons eigen gezonde ritme haalt.

Genieten van het leven zonder je overweldigd te voelen

Onze levensstijl in het algemeen is niet direct bevorderlijk voor het vestigen van een kern van rust binnenin onszelf, de beste ondergrond voor onze intuïtie. In De kracht van intuïtie zegt Philip Goldberg daarover: ‘De voortdurende belasting van onze zintuigen, de zware druk en het hoge tempo van de moderne tijd, de koppeling van geluk aan uiterlijke prestaties en materieel bezit, en het steeds slechter wordende contact met de natuur – dit alles heeft een soort chronische opwinding veroorzaakt.’ Doseren en je leren afschermen is dus heel belangrijk als je, van de overigens vele positieve kanten van deze tijd, wilt genieten. Tijd voor rust, stilte en oprechte betrokkenheid laden ons essentieel op. Vind je dat je te weinig kan genieten van je leven? Om vreugdevoller te leven is het nodig om bewuster te leven en te leren zijn waar je bent. Je zult merken dat dit gebeurt door je intuïtie te activeren, je verhoogt je levenskwaliteit.

Uit: Hoogsensitiviteit als kracht, pagina 21-22.

Zie ook: Kenmerken van Hooggevoeligheid

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: