Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Help, een gat in mijn aura!

door Carolina Bont

Ik liet mijn aura scannen met een apparaat en toen vertelde de behandelaar dat ik gaten in mijn aura heb. Hoe komt dat en wat kan ik daaraan doen?

Je aura is de energie die je uitstraalt. Je kunt dus niet letterlijk gaten in je aura hebben. Met de onhandige term ‘gat’, wordt meestal aangeduid dat er op bepaalde plekken in je aura gebrek aan energie is. De doorgaande stroom in je energieveld kan daar vertraagd zijn. Je aura laat zo zien in welke gebieden blokkades zitten. Daar stroomt de energie niet goed door. Als je weet welke blokkades dat zijn en hoe je ze zelf in stand houdt, kun je er iets aan doen.

Aangetast energieveld

De doorgaande energiestroom kan tijdelijk vertragen door bijvoorbeeld chronische fysieke verkramping in bepaalde delen van je lichaam. Je aura is van nature een beschermend energieveld, maar te veel stress, emotionele spanningen, onverwerkte zaken en te weinig fysieke beweging kunnen dit aantasten. Vooral als deze toestand lang aanhoudt en je er niets aan doet. De intensiteit van de kleuren in je aura zullen dan verzwakken in bepaalde gebieden. Je kunt daardoor minder energie opnemen en uitstralen. 9240271_m

Oorzaken van blokkades

Van jongs af aan worden al je ervaringen in je geheugen opgeslagen in een bepaald denkkader. Van een aantal ervaringen houd je de daaruit voortkomende overtuigingen en beelden vast in je energiesysteem. Jij als waarnemer hebt als het ware een ‘foto’ genomen van een moeilijke situatie en de beperkende conclusie die je hebt gemaakt over jezelf en het leven. Deze foto wordt in je bewustzijn bewaard, samen met de andere gevoelens van bijvoorbeeld tekortschieten. Vervolgens wil je bewijzen dat je niet tekort schiet. Door te proberen het eerste gecreëerde beeld te ontkennen en je er tegen te verzetten, schep je een innerlijke tweestrijd.

Negatief etiket

Die onbewuste beelden en overtuigingen beheersen de manier waarop je je energie gebruikt. Als je bijvoorbeeld lange tijd een negatief etiket op jezelf hebt geplakt, is er weinig ruimte voor veerkracht en nuance wanneer die ‘foto’s’ – oftewel beelden in je aura – weer getriggerd worden door een negatieve ervaring of reactie. Bij het zien van aura’s blijkt bovendien dat een negatief beeld de meer positieve ervaringen en reacties blokkeert of maar beperkt toelaat.

Beperkende beelden loslaten

Als je een belangrijke verandering nastreeft, zal je de overtuigingen en de daarbij horende beelden, die je er tot nu toe van weerhielden, moeten veranderen. Het is bevrijdend om eraan te werken. Je aura zal dan sterker worden. De interactie van je energieveld met je omgeving verloopt efficienter. En je intuïtie gaat beter werken. Beperkende beelden loslaten en veranderen is ook een zeer nuttig proces voor hooggevoelige personen die vaak té veel aanvoelen met hun aura en beperkende beelden over hun hooggevoelige eigenschappen vasthouden.

Intuïtieve kracht

Blokkades opheffen doe je door deze te herkennen, zodat je kunt zien hoe en wanneer je jezelf blokkeert. In de intuïtielessen van de opleiding van het Centrum voor Effectieve Intuïtie krijg je – door het ontwikkelen van je intuïtieve waarneming – inzicht in je persoonlijke blokkades en leer hoe je deze kunt opheffen. Hierdoor stop je het gevecht met jezelf en geef je ruimte aan je intuïtieve kracht. De interactie met andere cursisten en de persoonlijke begeleiding van de docent zijn daarbij een enorme stimulans. Beperkende beelden zijn ballast die allerlei dingen moelijker maken dan nodig is. Het loslaten zorgt ervoor dat je je kwaliteiten duidelijker gaat zien en kunt laten zien!

Beperkende en verruimende beelden

Steeds duidelijker gaan zien hoe je je eigen potentieel belemmert én hoe je je ontwikkeling juist kunt stimuleren is in elke intuïtieles aan de orde. Ook in een professionele reading van je aura, worden zowel de beperkende als de verruimende beelden in je aura en chakra’s benoemd. Door dit totale beeld krijg je energie en inzicht om nieuwe stappen te nemen.

Dynamisch evenwicht

Een nadeel van de term ‘gat’ in je aura, is dat je het snel visualiseert als een echt gat. Houd je dat beeld vast en geloof je erin, dan begint dit beeld op den duur je energiestroom af te remmen. Evenwicht in de energiestroom in je aura geeft je stabiliteit. Evenwicht is het midden vinden tussen allerlei tegenstellingen. Het is een dynamisch proces waarbij je voortdurend betrokken bent. Door helende beelden bevestig je je eigen evenwicht en ontstaat de verbinding met je intuïtie. Visualiseer jezelf met een volledig gaaf kleurig energieveld. Zo bevorder je de beschermende functie van je aura.

Zie blog: Werkt een ingetrokken aura beschermend?

Zie: De boeken van Carolina Bont

Zie: Voor een professionele auralezing van je eigen aura en chakra’s: Individuele aurareading bij Centrum voor Effectieve Intuïtie.

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: