Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Aarden: evenwicht tussen lichaam en geest

door Carolina Bont

Aarden oftewel gronden is je contact met de aarde herstellen en het in evenwicht brengen van de energie van lichaam en geest. Als je lichaam en geest goed gegrond zijn, wordt je denken helder en ervaar je innerlijke rust en stabiliteit. Niet-geaard zijn kan een sterke uitwerking hebben op hoe je je voelt. Je denken wordt vaag, je hebt teveel zelftwijfel en het is lastig om tot rust te komen.

Je energiestroom opmerken

“Over een tijdje” schrijft Pamela Free in “De wijsheid van het lichaam”, “zullen de mensen het heel gewoon vinden af en toe hun energiestroom te controleren, net zoals ze nu tijdens sporten hun pols voelen.” Door te werken met de methode “Effectieve Intuïtie” leer je o.a. dat het belangrijk is om bewuster te worden van je energiestroom en deze te gronden. Elke keer wanneer je het contact met je innerlijke kern, je intuïtie, wilt herstellen of versterken, begin je met jezelf energetisch te centreren en te aarden. Dit verbetert het contact met je lichaam en beschermt je energieveld. Het helpt om je emotioneel sterk te voelen. Om te begrijpen wat centreren en aarden met je doet moet je het doen en ervaren.

Focus op het middelpunt van je lichaam

Centreeroefeningen komen voort uit Oosterse spirituele disciplines. Tai Chi, Aikido, Karate en verschillende vormen van Yoga hebben het centreren als kern van hun leer en oefeningen.

Centreren betekent ook dat je leert hoe je je energie vanuit het centrum in je onderbuik, door je hele lichaam en aura kunt laten stromen. Dit gebied is het middelpunt van je lichaam en wordt ook wel de zetel van je ziel of de locatie van het intuïtief weten genoemd. Dit innerlijk centrum ziet men als een ontmoetingspunt voor aardse en kosmische energie. Door te aarden geef je deze energie een fundament. Je “wortelt” jezelf als je je energiestroom door je benen en voeten laat afdalen om het contact met de aardbodem tot stand te brengen.

Boven en onderlichaam energetisch in balans

Als je gecenterd en geaard bent is het contact met je bovenlichaam even sterk als met je onderlichaam. Je voelt hoe je innerlijk evenwicht zich herstelt en hoe de opgestuwde energie in je hoofd en schouders begint af te dalen zodat je je rustiger begint te voelen. Door contact met het midden van je lichaam wordt je ademhaling voller en dieper. Zo kun je de kracht van je intuïtieve centrum ervaren.

 

Boeken van Carolina Bont

 

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Online cursus: Heart Power

 

Enkele reacties van online cursisten:  

* Precies wat ik nodig heb deze cursus. Zo herkenbaar al de thema’s. En de les over zelfvertrouwen heeft me nieuwe energie gegeven met goed gevolg!. L.v.B.

*Bemoedigend en verhelderend. Erg prettige manier van leren en de lessen te kunnen herhalen.
L.d.S.

*Doet me erg goed deze cursus. Mijn intuitie en gevoeligheid weet ik nu creatief in te zetten! M.v.d.Z. 

Copyright © 2015 Carolina Bont (carolinabont.nl)
De blogs op deze site (en tekeningen) zijn auteursrechtelijk beschermd. Citeren van en linken naar de blogs is enkel toegestaan met een link naar deze site en de juiste bronvermelding.

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: