Hooggevoeligheid als kracht
Ontdek al de voordelen van hooggevoeligheid
#{siteTitle}

Carolina Bont over intuïtie, mindfulness en hooggevoeligheid

Je bent meer dan enkel je lichaam en je hebt een subtiele innerlijke stem die van alles te zeggen heeft over jouw ontwikkeling, geluk en overleving. Die moedige stem is je intuïtie, de directe verbinding met je levenskracht.

Carolina's Blog

Hoe weet je of je intuïtie betrouwbaar is?


door Carolina Bont

Intuïtieve inzichten voelen goed, zijn meestal eenvoudig en hebben vooral betrekking op het heden, op wat je nu kunt doen of wat je juist niet moet doen. Het geeft je gewoonlijk een rustig en stevig gevoel.

Maar je intuïtie volgen kan ook spannend zijn. Het kan moed vereisen, omdat het vaak te maken heeft met nieuwe uitdagingen.

Hoe herken je een groeirichting?

Als een intuïtief signaal je spanning geeft, is het belangrijk dat je dit kunt onderscheiden van blokkerende stress. Een groeistap is niet altijd makkelijk of aangenaam. Toch kun je ook altijd de goede richting ervaren. Er is namelijk een verschil tussen negatieve en positieve spanning én tussen gemak en een goede richting aanvoelen. Zoiets als het verschil tussen een bedompte kamer en frisse lucht. Of in bed blijven liggen en een wandeling maken. Persoonlijke groei voelt aan als uitbreiding, als een voorwaarts gerichte lichamelijke energie. Het is meer laten leven, je innerlijke essentie duidelijker ervaren en daardoor vrijer worden.

34561970_m

Te gemakkelijk zijn voelt benauwd, is sleur en beperkend. Het is gemakkelijker, maar de prijs voor dat gemak is hoog. Het betekent meestal verlies van vitaliteit en minder de eigen innerlijke signalen op kunnen vangen. Het is de energie van afwachten, opgeven en toegeven.

Hoe krijg je zekerheid?

Je hebt geen garantie en door (in een fase waarin dat nu eenmaal nog niet kan) te veel op zeker te spelen, blokkeer je de signalen van je intuïtie. De enige manier om te weten te komen of iets echt een intuïtief signaal is, is door je intuïtie te volgen en je besluit in de praktijk brengen. Zekerheid of je een goed besluit neemt, is er meestal niet, ook niet als het gaat om een verstandelijke of emotionele keuze. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je bij het maken van een beslissing je intuïtie niet negeert en dat je er aandacht aan besteedt door zo goed mogelijk op je intuïtie af te stemmen.

Merk op wat je echt wilt met een relatie of een situatie, welke beelden omhoog komen, welk associatieproces zich afspeelt in je gedachten en wat voor gevoel je erover hebt. Let op hoe het aanvoelt als je stopt, doorgaat of het heel anders gaat aanpakken.

Welke beelden en gevoelens komen omhoog als je kijkt hoe het dan bijvoorbeeld over een jaar zal zijn?

 

Zie ook:
Als je intuïtie niet lijkt te werken

De boeken van Carolina Bont

Ontdek je hooggevoelige en intuïtieve kracht

Enkele reacties van online cursisten: